Föreläsning med Gudy Herder

En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

Föreläsning med Gudy Herder

En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder.

littlemissfixit_gudyherder08

Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar dem, vilka tekniker det finns och när de är som mest användbara. Mycket är redan en naturlig del av ett presentationsunderlag till kunden i mitt jobb men jag fick med mig en hel del matnyttigt ändå och inte minst inspiration eftersom Gudy var en ganska så frisk fläkt.

littlemissfixit_gudyherder01littlemissfixit_gudyherder06

Avslutningsvis fick vi sätta upp det inspirationsmaterialet vi hade fått i uppgift att ta med oss på en stor vägg. Det gick åt en hel del Washi-tejp vill jag lova.

Mässan var som sagt förlagd i parkeringsgaraget till Grieghallen och det ett kul och annorlunda grepp på mässlokal.

littlemissfixit_gudyherder07       littlemissfixit_gudyherder02

Först gick vi igenom ”hur” och sen blev det washi-bonanza med reflektion över hur bild, text, material och färger harmonierar tillsammans. Vi var ett 60-tal kvinnor och en man. Jag hade turen att hamna bredvid Per-Olav och hans fru Ragnhild.

littlemissfixit_gudyherder05

Gudy understryker; the tactile feeling vill leave the deepest impression. Visst är det så, det finns ju en anledning till att man måste förmana barn att inte ”titta med fingrarna” när man är i en lite för dyr affär. Människan är högst sensibel och vill helt naturligt använda fler av sina sinnen.

littlemissfixit_gudyherder04littlemissfixit_gudyherder03

Mitt moodboard blev grönt, en ljus och en mörk kulör, några textiler – bl. a mitt favorittyg just nu, kraftigt vackert läder som bryter av både i textur och färg och en liten norsk fjäder hittad på gatan som fick knyta ihop den ljusa kulören och agera motpol till övrigt material. Mitt favorittyg blev tydligen någon annans favorittyg för när jag senare kom tillbaka till mässan för att hämta det hade visst någon annan hunnit före.

littlemissfixit_gudyherder09


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Resor & Boende

 • Föreläsning med Gudy Herder

  En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

 • Ett snabbt hej från Bergen!

  Länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag är ledsen för det. Typiskt nog så har jag inte fler timmar än att de räcker till jobb, familj och renovering om veckodagarna just nu. Kanske just därför har en inspirationsresa till Bergen känts extra efterlängtad. Redan i maj bestämde Hildur och jag in oss för att göra en Läs Mer »

 • Jesper Waldersten på Vida Museum & Konsthall

  Inte utan att jag skäms lite över att säga hur lite jag upplever Öland. Trots den omedelbara geografiska närheten. Men det har bara blivit så, Gotland är ju liksom ön i mitt hjärta. Precis som om man bara kan ha plats för en ö, men jo lite så har det blivit tyvärr. Igår var jag Läs Mer »

 • Lördagkväll på västkusten

  Vi packade i lugn och ro och gjorde oss ingen brådska på resan kust till kust igår, lunchade redan i Nybro och tog en lång fikapaus i Borås. Sen programmerade vi GPS:en fel och fick åka några vägfärjor extra och kom fram ganska sent. Men vad gör väl det när man kommer fram till det Läs Mer »