Nytt DIY-intresse

Om man bildsöker DIY så får man faktiskt fler skönhetsrelaterade träffar än inredning. Jag kan väl inte precis kalla mig någon konnässör, eller jag kan väl snarare kalla mig precis motsatsen när det kommer till hudvård. Snarare är jag typen som i snart fyra decennier använt mig av tvål och vatten. Bara. (paus för känsliga Läs Mer »

Nytt DIY-intresse

Om man bildsöker DIY så får man faktiskt fler skönhetsrelaterade träffar än inredning. Jag kan väl inte precis kalla mig någon konnässör, eller jag kan väl snarare kalla mig precis motsatsen när det kommer till hudvård. Snarare är jag typen som i snart fyra decennier använt mig av tvål och vatten. Bara. (paus för känsliga människor att hämta andan). Att nämna just detta är f ö det mest effektiva sättet att få en hudterapeut blek om nosen har jag märkt de få gånger jag besökt en. Men som med det mesta, man lär sig med tiden och den största anledningen till att jag inte velat smeta mig full med kemikalier som täpper till det största  organet vi har, huden, är att det helt enkelt inte känns bra. Så när det poppar upp alternativa grejer till höger och vänster så blev jag ju nyfiken och anmälde mig till en workshop med Hudvårdsverkstan i november. Min branchkollega Anna som är kvinnan bakom hela grejen bjöd in till en kväll med god mat, lättsmält information och eget labbande. Vi avslutade kvällen i ett restaurangkök där ljuvliga burkar med oljor, fetter och skafferiprodukter från Organic makers stod på rad och inbjöd oss att göra vår egen ansiktsolja och body butter eller deodorant.

Fem veckor senare är det snarast en religiös upplevelse (den sista smörjelsen?) när jag ska göra mig i ordning/gå och lägga mig. Tror jag kan vara en ny hobby på spåren. Vill du också testa att göra egna hudvårdsprodukter så kan jag tipsa om att det fortfarande finns ett fåtal platser kvar på Annas nästa workshop den 14/12, denna gång på Öland. Själv ska jag på julfest med jobbet men jag kan lova en mysig kväll som ger blodad tand, och om man inte aktar sig kan man hamna i lokalpressen.

organicmakers_headerbild_2015

Foto: Skärmdump från Organic makers


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hållbart

 • Nytt DIY-intresse

  Om man bildsöker DIY så får man faktiskt fler skönhetsrelaterade träffar än inredning. Jag kan väl inte precis kalla mig någon konnässör, eller jag kan väl snarare kalla mig precis motsatsen när det kommer till hudvård. Snarare är jag typen som i snart fyra decennier använt mig av tvål och vatten. Bara. (paus för känsliga Läs Mer »

 • Mjölk på gammalt vis

  För några veckor sedan hajade jag till hemma hos ett par kompisar som bor lite utanför stan för mjölken till mitt te hämtade jag i en glasflaska i kylskåpet. De berättade att de köpte den så på den lokala livsmedelsbutiken. Nostalgikern och ekofantasten i mig gick bestämt och gifte sig med varann vid den nyheten Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • Mitt senaste fynd

  En snabb kik in här innan det blir en heldag/kväll på jobbet. Det är dags för Tengboms årliga vårmingel med kunder m fl. idag och jag lär bli en nattuggla… Men först lite loppisfynd: Eftersom vi tog en vända kring norra delen av  Gotland i torsdags hann vi även passera en handfull loppisar (ja herre Läs Mer »