Vinnarna från Årets Rum 2017

Ett startskott på designveckan och en hyllning till det bästa från det gångna årets arkitektur och design. It Is Media, Rum Hemmas förlag, bjöd in till Årets Rum 2017, och här är alla vinnare från galan.

Läs Mer »

Vinnarna från Årets Rum 2017

Årets Rum är en hyllning till det gångna årets bästa svenska arkitektur och design. För fjärde året i rad uppmärksammades såväl etablerade namn som nykomlingar inom kategorierna Årets Arkitektur, Årets Möbel, Årets Hemmapryl och Årets Designer. Årets tema var “den goda idén”, och här presenteras samtliga vinnare från galan måndagen den 6 februari.

ÅRETS ARKITEKTUR

sthlmny

STHLMNYC
Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.


ÅRETS MÖBEL

växthus

Växthuset Greenhouse av Atelier 2+ för Design House Stockholm
En helt ny möbeltypologi – som man kan odla kryddväxter i, driva upp orkidéer i, eller kanske ha som kaktusträdgård? Ett litet växthus, som har förvandlats till en vacker möbel. En sympatisk design som man blir glad av.


ÅRETS HEMMAPRYL

dancing

Kollektionen Dancing Dune av AEO för Lidköpings Porslinsfabrik
Gammalt möter nytt. Dancing Dune är 3D-teknik, traditionell porslinshantverk och enkla, vackra former i en oslagbar kombination. Dessutom ger den nytt ljus till svensk porslinstillverkning.


ÅRETS DESIGNER

massprod

Chris Martin & Magnus Elebäck – Massproductions
Massproductions sammanför på ett unikt sätt kreativitet och produktion i en design som möter framtidens krav på estetik, kvalitet och hållbarhet.


Juryn bestod i år av Martin Rörby, Rahel Belatchew Lerdell, Hanna Wendelbo, Jonas Pettersson, Eero Koivisto, Rums chefredaktör Matilda Stannow, Nya Rums chefredaktör Josefin Udén, Rum Hemmas chefredaktör Amina Djemili och Rum Designs chefredaktör Susanne Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Nyheter

 • Tio budgetköp för ett kul kök

  Textilier, färger, fina detaljer och ett djurhuvud – i veckans budgetsvep frossar vi i enkla, budgetvänliga, alternativ till hur man bäst uppdaterar och livar upp i köket. Roligt porslin behöver inte kosta skjortan. Våga mixa och matcha olika färger och mönster, det livar upp. Skål i ockra, 29 kronor, spräcklig skål, 59 kronor, Duka/City Gross. Läs Mer »

 • RESEGUIDE: HONGKONG

  Flest skyskrapor och världens mest besökta destination. Hongkong är rekordens stad – ett myllrande inferno av neonskyltar, tutande taxibilar och stressade storstadsmänniskor. Men staden är också en grön oas med vidunderlig natur, bambuskog, skärgård och matlagning i världsklass. Rum Hemma tog direktflyget från Stockholm och fann sinnesro bland prisvärda Michelinrestauranger och stillsamma vandringsleder. Och naturligtvis en Läs Mer »

 • Ellos <3 vintage

  I augusti släpper Ellos en vintagekollektion med keramik, ljuskoppar och annan dekoration, handplockad från bland annat Rörstrand, Kosta Boda och Höganäs.

  Läs Mer »
 • Styr dina smarta Ikea-lampor med rösten

  Under sommar och höst 2017 tar Ikea nästa steg mot ett smartare hem. Genom en rad uppdateringar kommer det bland annat vara möjligt att styra Ikeas Smart-belysning med röstkommando.

  Läs Mer »