Min Stil: Gustav Broström

Kreatören Gustav Broström om bra inredningsköp, inställning till livet och det bästa botemedlet mot söndagsångesten.

Läs Mer »

Min Stil: Gustav Broström

Kreatören Gustav Broström om bra inredningsköp, inställning till livet och det bästa botemedlet mot söndagsångesten.

Av Sandra Gustafsson

första gustav

Hur bor du?
– Jag bor i en fruktansvärt fyrkantig lägenhet i ett hus från 1978, precis vid Observatorie-lunden i Stockholm. Precis som många andra Stockholmare hyr jag min lägenhet vilket satt (eller snarare inte satt) sin prägel på inredningen. Den är komplett med uppstoppad räv, travar av böcker och gröna växter. När man kommer in får man känslan av att det bor en lätt galen, flamboyant äldre herre här.

Vad gör du när du är uttråkad?
– Lägger ansiktsmasker och pratar med mina ekollon. Jag har ärvt gröna fingrar vilket har lett till en extrem samling av växter. Just nu satsar jag på pelargoner, forellbegonia och ekollon.

Vilken tv-serie skulle du vilja leva i?
– The Crown! Eller Downton Abbey, självklart bor jag ”upstairs” med butler, rävjakt och tredelade tweedkostymer.

Inställning till livet?
– Du lever, sen dör du. Man kan inte göra annat än att försöka göra sin tid här på jorden så dräglig som möjligt för sig själv och sina medmänniskor.

min stil – gustav13

Bästa inredningsköp?
– Boken Fendi Baguette från Rizzoli! Den väger ett halvt ton men har hög dregelfaktor och får vilket soffbord som helst att bli sexigt.

Vilken låt får dig på gott humör?
– The House of Bamboo med Andy Williams från 1958. Den är perfekt 50-tals-kitschig och får en att fantisera om den amerikanska drömmen i hawaiiansk tappning.

Bästa rådet du fått?
– Min mamma brukade alltid säga ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad och klä dig helt och rent!”

Senaste upptäckten?
– Kometen kommer, inläst av Tove Jansson själv, finns på Spotify. Botar den värsta söndagsångesten. Sen har jag upptäckt koriander och tidningen Gather Journal. Den senare har det finaste matfotot man kan tänka sig.

Vilka är dina bästa vs värsta sidor?
– Jag är kreativ men farligt lat ibland.

min stil – gustav1

Vad är det dummaste du gjort?
– Det går inte att skriva i en tidning men jag kan säga att det innefattade en fransk svarttaxi och en drink som heter Zombie. Resten kanske ni kan lista ut själva.

Favoritbok?
– Allt som blir kvar av Sandra Beijer och Tripprapporter av Tone Schunnesson. Böcker med rosa framsidor och kolsvart innehåll, som får mig att känna något, fascinerar mig något oerhört.

Vad är det viktigaste du lärt om livet?
– Carpe diem!! Mit liv har under många år präglats av stora motgångar och sorg, därför måste man banne mig fånga dagen. Och läsa! Som min husgud John Waters sa “If you go home with somebody, and they don’t have books, don’t fuck ’em!”

Vad kan du inte få nog av?
– Konspirationsteorier, snittblommor och kashmirtröjor.

Vem, och var är du om 10 år?
– Om 10 år är jag redaktör på ELLE Decoration eller är programledare för Äntligen Hemma, härligt folklig och bor i vitmålad lägenhet i Vasastan. Varken för mycket, eller för lite. Kanske har jag erövrat världen, men det återstår att se •


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inspiration

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Månadens instagrammare

  Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

  Läs Mer »