Styr dina smarta Ikea-lampor med rösten

Under sommar och höst 2017 tar Ikea nästa steg mot ett smartare hem. Genom en rad uppdateringar kommer det bland annat vara möjligt att styra Ikeas Smart-belysning med röstkommando.

Läs Mer »

Styr dina smarta Ikea-lampor med rösten

Under sommar och höst 2017 tar Ikea nästa steg mot ett smartare hem. Genom en rad uppdateringar kommer det bland annat vara möjligt att styra Ikeas Smart-belysning med röstkommando.

84e2dfe50dc1ba4c_org

– Med satsningen Ikea Home Smart utmanar vi allt som är komplicerat och dyrt inom samma område, säger Björn Block, sortimentschef för Ikea Home Smart.

I Sverige introducerade Ikea sin smarta belysning redan under förra hösten. I våras adderades appstyrning genom Ikeas app Trådfri och under sommar och höst 2017 blir alltså Ikeas Smart-belysning kompatibel med system från andra leverantörer vilket öppnar upp för ännu fler möjligheter:

 • Styr ljuset med röstkommando genom Amazon Alexa och Google Assistant.
 • Installation och reglering av ljus genom hem-appen Apple HomeKit och Siri-röstkommandon.
 • Ikea Smart-belysning kommer även att fungera tillsammans med andra smarta produkter kopplade till Apple HomeKit, Google Assistant och Amazon Alexa – till exempel termostater, dörrlås, sensorer, takfläktar, markiser och annat.

– Vi tycker att tekniken för det smarta hemmet ska vara tillgänglig för alla. Därför arbetar vi med att se till att våra Ikea Home Smart-produkter fungerar ihop med andra produkter på marknaden, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef för belysning och Ikea Home Smart.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Nyheter

 • Tio budgetköp för ett kul kök

  Textilier, färger, fina detaljer och ett djurhuvud – i veckans budgetsvep frossar vi i enkla, budgetvänliga, alternativ till hur man bäst uppdaterar och livar upp i köket. Roligt porslin behöver inte kosta skjortan. Våga mixa och matcha olika färger och mönster, det livar upp. Skål i ockra, 29 kronor, spräcklig skål, 59 kronor, Duka/City Gross. Läs Mer »

 • RESEGUIDE: HONGKONG

  Flest skyskrapor och världens mest besökta destination. Hongkong är rekordens stad – ett myllrande inferno av neonskyltar, tutande taxibilar och stressade storstadsmänniskor. Men staden är också en grön oas med vidunderlig natur, bambuskog, skärgård och matlagning i världsklass. Rum Hemma tog direktflyget från Stockholm och fann sinnesro bland prisvärda Michelinrestauranger och stillsamma vandringsleder. Och naturligtvis en Läs Mer »

 • Ellos <3 vintage

  I augusti släpper Ellos en vintagekollektion med keramik, ljuskoppar och annan dekoration, handplockad från bland annat Rörstrand, Kosta Boda och Höganäs.

  Läs Mer »
 • Styr dina smarta Ikea-lampor med rösten

  Under sommar och höst 2017 tar Ikea nästa steg mot ett smartare hem. Genom en rad uppdateringar kommer det bland annat vara möjligt att styra Ikeas Smart-belysning med röstkommando.

  Läs Mer »