Min Stil: Fanny Ekstrand

Konsulten, modeskribenten, bloggaren och poddaren Fanny Ekstrand om tofflornas storhet, förebilder och kärleken till Söder.

Läs Mer »

Min Stil: Fanny Ekstrand

Konsulten, modeskribenten, bloggaren och poddaren Fanny Ekstrand om tofflornas storhet, förebilder och kärleken till Söder.

AV SANDRA GUSTAFSSON

 

fanny2Fanny drömmer om Bruno Mathssons rosa Karin-fåtölj och är besatt av tofflor – här ett par i silver från ATP Atelier.

 

Hur bor du?
– Jag bor i en trea med stora fönster på en av Södermalms mysigaste gator, tillsammans med min kille och vår borderterrier. Jag vill nog aldrig flytta därifrån. Parkerna finns runt hörnet och min favoritvinbar ligger på krypavstånd.

Senaste upptäckten?
– Tofflor! Kan nästan inte använda några andra skor sedan jag upptäckte tofflornas storhet.

Alltid i handväskan?
– Kamera, solglasögon och min senaste besatthet – en kabuki från Byredo i doften Blanche.

Vad kan du inte få nog av?
– Stråväskor. Mitt eget märke började med en besatthet av dem, och att jag aldrig lyckades hitta den perfekta. Det visade sig att jag inte var ensam och därefter föddes Chêne.

Vilken möbel drömmer du om?
– Ett par Karin-fåtöljer av Bruno Mathsson i rosa manchester. Missade ett par på en auktion för ett par år sedan och kan fortfarande må dåligt över det.

 

fanny1

 

Förebild?
– Grundaren av ATP Atelier, Maj-la Pizelli. Hon är en sådan powerkvinna och entreprenör. Och min mamma, hon är så cool i allt som hon gör.

Bästa inredningsköp?
– Min kökssoffa från 70-talet. Slog till på en i rotting som jag sydde en ny sammetsdyna till för ett tag sedan. Jag älskar den bara mer och mer för varje dag.

Nästa inredningsköp?
– Vill så himla gärna ha en sputniklampa till vardagsrummet. Lägger undan lite pengar varje månad, men det är en bit kvar …

Bok alla bör läsa?
Alltings början av Karolina Ramqvist tycker jag är så himla fin. Sen älskar jag allt Bodil Malmsten skrivit.

 

fanny3Senaste besattheten är en kabuki från Byredo i doften Blanche. Fuktmask från Kiehl’s håller Fannys hy i schack. Sputniklampan står överst på listan över kommande inredningsköp.

 

Bästa gratisnöjet?
– Instagram! Älskar det så hemskt mycket och jag hämtar nästan all min inspiration där. Jag har typ kronisk träningsvärk i min tumme eftersom jag scrollar och sparar så mycket.

Skönhetsprodukt du inte kan leva utan?
– Jag älskar alla over night-masker med massa fukt – är en torris. Favoriterna kommer från L:a Bruket och Kiehl’s. Det är perfekt när man inte riktigt har tid, för sova ska man ju ändå alltid göra.

Vad är det viktigaste du lärt om livet?
– ”Be careful what you wish for”, och ”hårt arbete lönar sig”. Det låter kanske klyschigt, men jag kan verkligen applicera det på varje stor händelse i mitt liv – både privat och arbetsmässigt.

Hur bor du om tio år?
– På Söder! Någon kommer få dra mig bort därifrån! Men jag önskar också att jag har ett litet sommarhus någonstans där luften är frisk och man kan promenera till havet. Allra helst i Italien, med en olivlund runt hörnet där det alltid doftar lite svagt från citronträd •


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inspiration

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Månadens instagrammare

  Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

  Läs Mer »