Mer är mer

Avskalat och stilrent? Nej, tack. I höst är det mera och mest som gäller. Stormönstrat, randigt, blommigt och djuriskt – helst på samma gång.

Läs Mer »

Mer är mer

Avskalat och stilrent? Nej, tack. I höst är det mera och mest som gäller. Stormönstrat, randigt, blommigt och djuriskt – helst på samma gång.

Text Amina Djemili Urval Joanna Grubbström

 

webboVäska, 1099 kr, Ceannis. Lampskärm,  2 590 kr, Hay. Matta, 799 kr, Ikea. Kudde, 250 kr, Afroart. Soffa, 55 795 kr, Gubi. Slipper, 4 150 kr, Charlotte Olympia. Skjorta, 399 kr, Lindex. Mugg, 139 kr, Hay. Tapet Five Lands Miss Print, Midbec. Soffa, Gubi.

 

Stormönstrande tapeter har vi sett ett tag nu. Vi svenskar har successivt släppt vårt krampaktiga tag om det ljusa och fräscha och släppt in mönster i våra hem. Först ut var tapeten. Stormönstrade favoriter signerade Josef Frank och William Morris gav plötsligt liv åt allt fler kök och vardagsrum medan barnrummen piggades till med söta luftballonger och pastelliga Ferm Living-rutor. Nu, ett par tre år senare, ger vi det mönstrade bra mycket mer plats än så. Färgstarka soffor, klatchiga väskor och skojiga lampskärmar. Mer är mer och vi älskar det.

Inredning och mode går som vanligt hand i hand och utbudet är så klart utbrett. För den mönstervurmande är butikssortimentet rena rama godishyllan. Bland Rum Hemma-favoriterna listar sig danska Gubis fantastiska soffa Paradis från 1956 som nu klätts i Pierre Frey-kostym. För även klassikerna mönsterchockar. Marimekko, Sandberg och Afroart överraskar dock inte när deras höstkollektioner (liksom alltid) går i mönstrens härliga tecken. Bäst blir mönstren i en salig blandning. Blommig klänning, fruktspäckade loafers och djungeltapet. Personliga stilar varar längst – och är mest spännande •


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »