Viltsauté med skogssvamp, lök, grädde och peppar

Mysiga middagar hör hösten till. Inled helgen med Viltsauté!

Läs Mer »

Viltsauté med skogssvamp, lök, grädde och peppar

MD_151221_0105

4 portioner

600 g putsat innanlår av rådjur, hjort eller ren 600 g färsk skogsvamp, t ex kantareller, trumpetsvamp, karljohanssvamp, 1 gul lök, 6 dl vispgrädde, salt och nymald peppar, 1 liten knippa persilja, 1 knippa salladslök, 50 g smör + olivolja till stekning och ev 1 bit tryffel

Skär köttet i grova bitar. Rensa svampen och skala och haka löken. Stek svamp och lök i en stekpanna med smör så att allt får ordentligt med färg. Häll på grädden och koka samman. Krydda köttet och bryn det runtom i olivoljan i en annan ordentligt varm stekpanna. Lägg över de brynta köttbitarna i svampgrädden och låt kokasamman i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö den över pannan. Stek salladslökarna gyllene och mjuka i samma panna som du brynt köttet i (utan att skölja ur den innan).

Krydda med salt och peppar. Arrangera lökarna i pannan me köttet, hyvla eventuellt tryffel över och ställ fram direkt på bordet. Bjud på en grönsallad till och en god baguette att doppa i såsen.

Recept ur Mathias Dahlgrens bok Hemkunskap. Foto Magnus Skoglöf

Trevlig helg!

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Mat